Oile lui Becali sau voturile noastre

Nu inteleg de ce toata lumea face atatat caz de faptul ca Becali si-a facut banii cu oi. De parca asta i-ar fi garantat auromat un singur neuron, si ala folosit prost si evident stratul gros de nesimtire ca topping.

 

 

In primul rand, lucrul cu animalele iti da un anumit fel de disciplina. Lucrul cu animalele care depinde de anotimp, vreme, animale salbatice, toate astea iti daruiesc un anumit fel de intelepciune. De asemenea nu poti ajunge in varf, cu alte cuvinte cioban cu acte in regula, decat in timp indelungat: cunoscand bine animalele, locatiile, vremea si mai ales oamenii.

Oameni buni, Becali nu e cum e din cauza ocupatiei sale anterioare, ci pentru ca asa e natura lui. Asta poate, atat ne da. Inclusiv din parlamentul european.

Cumva, a avut priza la prostime.

Cu spoiala lui de credinta, cu impresia lasata asupra celor multi ca el chiar poate reprezenta cumva un fel de trimis al Domnului. Reuseste cumva chiar sa se foloseasca de credinta lui ca sa isi mascheze preferintele personale:

 Este adevărat că eu sunt misogin, dar din punct de vedere al religiei. Nu văd femeile în funcţii foarte mari, pentru că aşa spune cartea sfântă. citat din Gigi Becali

Discursul lui brut, impanat cu idei semi-crestine. Darnicia lui insotita de camerele de filmat peste tot, discursurile lui urate dar spuse tare in fata tuturor despre cat face el, si cat are de gand sa mai faca. A, si da de pomana la saraci si biserici altceva decat pantofi cu toc. Adunati toate astea si veti vedea ca Becali, in ochii multora era sau inca este un fel de Robin Hood ortodox si credincios, care in loc de arc si sageti are un Maybach si un mandat in PE.  Toate astea au fost publice. Apoi au mai fost cine stie ce intelegeri de culise, care l-au propulsat in politica. Asta nu au fost publice. Au fost mai pe ascuns. Dar toate astea l-au facut sa fie pe Gigi Becali europarlamentar de Romania.

Si noi l-am cocotzat acolo, nu oile lui.  Noi prin votul nostru, prin tacerea noastra, prin lipsa noastra de educatie, prin nepasarea noastra. Prin complicitatea noastra.

 

Noi suntem, oameni buni, oile lui Becali. Si ne duce unde-i place.

 

alaxandra

Owner la CloudBerries
Sunt pasionata de frumos, de internet si de comunitati. De tot ce inseamna Open Source. De animale. Detin doua pisici si un acvariu "mititel" de 130 l.

Sunt Managing Partner la cea mai faina agentie de WordPress Cloudberries, si impreuna cu sotul meu o crestem dintr-un start-up de webdesign in ceva ce va insemna managementul prezentei online pentru clienti super-faini. 🙂

Ultimele postari ale lui alaxandra (vezi toate)4 răspunsuri la “Oile lui Becali sau voturile noastre”

  1. […] na.? Nu io. Serios! old books – Miros frumos. Foaaaarte frumos. animalele lui becali – Sunt oile. Si nu numai. fumatul in birou 2012 – Nu il aprob. La noi se fumeaza numai afara pe balcon. […]

  2. alaxandra spune:

    E in acelasi registru, S. In acelasi registru.

  3. […] un circ mediatic despre cum si in ce fel plange familia criminalului dovedit. Nu o data. Macar Becali nu a incercat sa se […]

Care este parerea ta?