Click me, click me, spuse spammerul

Zilnic apar 73.000 de virusi noi.

In raportul din primul trimestru, laboratorul anti-malware al Panda Security a identificat ca numarul de amenintari in circulatie a crescut in comparatie cu anul trecut. In primele trei luni ale anului 2011, PandaLabs a identificat o medie de 73.000 de tulpini noi malware, dintre care cele mai multe au fost troieni. Mai mult decat atat, a existat o crestere cu 26% a noilor amenintari in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Citim aici.

Si cu toate astea, oamenii inca fac click pe orice.

Nu conteaza cat de apropiat e cel care iti trimite un virus. Sau un malware. Acel virus va functiona la fel. Ba mai mult, daca va fi de la un prieten, sau cineva de incredere, are mai multe sanse sa scape neobservat.

Serios acum, nu stiu cum sa subliniez asta mai tare:

NU mai faceti click pe orice. Verificati mai intai unde duce linkul respectiv.  Pretul platit poate fi foarte mare.

Daca va apropiati putin de imaginea de mai sus, am mazgalit pe ea cateva lucruri.

La 1. aveti un link. Daca stati cu maus-ul pe el, va apare, la nr. 2. , undeva in stanga jos linkul real la care va va duce in caz ca faceti click.

La 3, aveti bara de adresa. Unde e bine sa mai aruncati un ochi ocazional, chiar daca lucrurile par ok. Cand?

– cand introduceti parole

– cand introduceti date confidentiale (plati online, etc)

– cand intrati pe conturile private (de internet banking, retele socializare, e-mail) oriunde aveti informatii importante.

Sa ne vedem cu bine, si fara virusi. 🙂

alaxandra

Owner la CloudBerries
Sunt pasionata de frumos, de internet si de comunitati. De tot ce inseamna Open Source. De animale. Detin doua pisici si un acvariu "mititel" de 130 l.

Sunt Managing Partner la cea mai faina agentie de WordPress Cloudberries, si impreuna cu sotul meu o crestem dintr-un start-up de webdesign in ceva ce va insemna managementul prezentei online pentru clienti super-faini. 🙂

Ultimele postari ale lui alaxandra (vezi toate)Un răspuns la “Click me, click me, spuse spammerul”

  1. […] majoritate sunt gandite in asa fel incat sa indemne la click-uit. Sfatul cel mai evident este sa NU faceti click pe orice link, chiar daca e trimis de cineva […]

Care este parerea ta?