Veniti in Piata Universitatii

Frati si surori, veniti in Piata Universitatii!

De ce e important ca protestele din Piata Universitatii sa continue
De la debutul protestelor din Octombrie (cauzate de moartea lui Bogdan Gigina) si pana la protestele coegulate in jurul tragediei de la clubul Colectiv, am urmarit indeaproape si am participat trup si suflet la ceea ce se petrece in strada.piata-universitatii-corcodus

Nu am apucat sa scriu despre asta pe blog, intrucat mi s-a parut mai important sa fiu acolo si sa actionez direct.

De cateva zile, multimea e in clocot. Vuieste. ‪#‎colectiv‬, tragedia, coruptia si durerea au scos din casa Romania.
Daca in prima seara de proteste masive strada a obtinut demisia Premierului si a unui primar de sector, din a doua seara protestele au luat o intorsatura subtil
-periculoasa: lipsita de coeziune si de un mesaj comun si coerent, multimea este rupta in bucati si manipulata din multiple directii.

Aseara multimea a fost efectiv fracturata de personaje grotesti, cu sustinere si afiliere arhi-cunoscute: Cristian Ion Lefter, Claudiu Craciun, samd.
Aseara multimea a ascultat ore in sir discursuri fara nici o logica, rostite prin megafon de oameni care doreau doar sa isi auda vocea.
Aseara din multime am ascultat ore in sir scandari de galerie, fluieraturi si onomatopee.
Si la nici una dintre aceste incercari de patrundere al spiritului protestului, MULTIMEA nu a reactionat.
Pe termen lung lipsa de organizare a celor care chiar au un cuvant se spus in privinta spiritului civic (a celor care sunt realmente educati si pregatiti sa ia cuvantul) va cauza esuarea protestelor.

De ce ar trebui sa iesi din casa in continuare:

 • Pentru ca normalitatea se face cu majoritatea, nu se construieste asa de usor cu o minoritate
 • Pentru ca sunt o gramada de grupuri e interese si de oameni infiltratide acestia pentru a dilua mesajul Pietei si pentru a de-credibiliza protestele
 • Pentru ca doar oamenii ca mine si ca tine, uniti, pot tine piept deraierii de mesaj care se urmareste
 • Pentru ca nu pot ei deturna, cat putem noi protesta.
 • Pentru ca demisiile de forma nu sunt o solutie pentru problemele societatii noastre
 • Pentru ca insasi diversitatea ideilor vehiculate in piata arata cat de multe sunt nevoile noastre colective
 • Pentru ca exista o mare multime de oameni iesiti din casa carora nu le e usor sa distinga (inca) intre manipulare si protestul sincer, si prezenta unor oameni cu opinii ferme intareste esafodajul protestelor
 • Pentru ca societatea noastra are nevoie de o reforma profunda, care sa inceapa de la cetateni, si sa ajunga si sus – la clasa politica.
 • Pentru ca in milocul protestelor se educa spiritul civic. Sunt lectii valoroase de invatat. Sunt lectii valoroase de predat.
 • Pentru ca fara schimbare profunda nici mediul de afaceri si nici consumatorii nu vor fi in siguranta: nerespectarea legilorsi lipsa verificarilor vor produce noi si noi victime. Lipsa de coerenta va ingenunchea antreprenorii. Consumatorul va fi din ce in ce mai lipsit de alternative.
 • Pentru ca viitorul nu ne apartine, trecutul nu il putem schimba insa prezentul il influenteaza pe primul si il rascumpara pe al doilea.

Va invit in Piata Universitatii! Va invit sa nu lasam pe nimeni sa opreasca principalul si cel mai masiv pas inainte al societatii civile de a deveni un actor relevant in deciziile care ne afecteaza in mod direct pe noi toti.

Va invit la prudenta in declaratii, in scandari si sa nu ne departam prea tare de la principiile democratice care ne permit iesirea in strada:

Nu atacati constitutia! Nu atacati Parlementul (ci parlamentarii corupti: X, Y) si celelalte puteri in Stat! Nu atacati institutiile statului.
Scopul nostru este o Romanie mai buna, fara corupti si coruptie. O Romanie cu care sa ne mandrim, si in care sa putem avea o viata decenta.
In care sa putem creste familii, afaceri si sa producem valori si cultura. Cateva detalii, cerinte si idei principale aici: la Cosmin Alexandru, pe facebook.

Anarhia, violenta si lipsa de coerenta sunt pricipalii dusmani ai acestor proteste, si pentru asta trebuie sa ne organiamsi sa ne pregatim.

Va las in incheiere cu o mica lista de scandari pe care va invit sa le strigati diseara. Si sa adaugati in comentarii orice alte scandari care in opinia voastra exprima spiritul Pietei si dorinta Strazii:

Coruptia ucide!
Nu aveti coloana, decat oficiala!
Vrem oameni noi, nu tot pe voi!
Vrem 300 nu 600!
Romania, trezeste-te!
Vrem egalitate, nu imunitate!
Demisia, Georgescu Laura!
Oprea e de vina, de moartea lui Gigina!
Jos Ciorbea, poporul nu te vrea!
Vrem dreptate, nu anticipate!
Suntem revoltati, nu manipulati!
DNA, DNA, vine sa va ia!

2 Replies to “Veniti in Piata Universitatii”

George

ATENTEI OAMENI BUNI LA STIRILE DE LA TV. A INCEPUT RAZBOIUL INTELECTUAL! Vor sa ne infurie si sa devenim violenti. Ca sa dea motiv Jamdarmilor de actiune. NU PICATI IN CAPCANA! Noi suntem mai destepti decat ei! NU PLECAM PANA NU PLEACA EI! FARA VIOLENTA!

Selectati cu grija posturile TV.
Dar:
NU plecam noi, pana nu pleaca cine anume?

Ca „ei”, e cam general.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fac parte din:

Facebook:

Publicitate: