Tutorial: Cum transformi un profil de utilizator in Fanpage pe Facebook

Am ajuns sa scriu acest articol din pricina ultimei saptamani, in care am auzit intrebarea asta destul de des, si mai ales am vazut multe conturi de utilizator simplu folosite pentru a comunica mesajul unei organizatii/institutii. 

De obicei lucrurile se petrec "natural": organizatia vrea sa se prezinte la apel in Social Media, asa ca isi face un cont de utilizator, probabil nestiind ca cifra de 5000 de prieteni va fi atinsa asa de repede, sau probabil nestiind ca uneltele de administrare din pagina difera de cele de la un cont simplu de utilizator.

Click pentru sursa.

In clipa in care organizatia/institutia/firma ajunge la limita de 5000 de prieteni, de obicei isi va face si o pagina, si persoana responsabila cu acel cont va trimite shareuri si likeuri intre cele doua pagini, si va incepe o delicata campanie de convingere a prietenilor sa le devina fani.

In toata nebunia de mai sus, facebook are cateva unelte foarte utile:

Transformarea profilului de utilizator in pagina:

A. Se pot descarca toate datele pe care le aveti pe un profil de utilizator, folosind articolul acesta. Motivul pentru care faceti asta este ca trecerea de pe profil la pagina inseamna pierderea tuturor datelor. Vor ramane doar poza de profil, si prietenii vor fi convertiti in fani. Convertirea poate dura 10 minute sau chiar 15, daca sunteti la limita de 5000 de prieteni.

B. Pasul urmator este sa numiti administratori pentru grupurile si paginile pe care acel cont le administreaza. Convertirea in pagina va face ca dvs. sa pierdeti orice drepturi de administrare pe alte pagini si grupuri. Recomandarea mea personala este sa creati un cont de utilizator nou, catre care sa treceti toate aceste privilegii.

C. Urmand acest link, ajungeti in locul in care puteti migra de pe profil de utilizator, catre pagina de facebook. La acel link veti gasi urmatoarele:

C. Dupa ce ati ales tipul de pagina, este suficient sa alegeti o categorie cat mai restransa, si numele sub care doriti sa va fie gasita pagina.

[note color="#ff5d00"]Atentie! Daca aveti mai mult de 200 de prieteni, veti avea mai mult de 200 de likeuri, si nu veti mai putea schimba acest nume. Nici macar cu interventie la Help Deskul Facebook. Acest lucru este important mai tarziu in proces, daca aveti doua pagini de lipit laolalta, unirea lor se face dupa cat de asemanatoare sunt denumirile. Daca acesta este cazul pentru voi, puneti de acum acelasi nume, in acest punct, celor doua pagini. [/note]

Iata cum arata:

Desigur, am ales figura publica, si artist, ca doar sunt modesta. 😀

Bifati casuta cu Termeni si Conditii, alegeti o subcateogrie si apasati butonul de incepere a transformarii. Nu va speriati daca imediat dupa asta pagina dvs. nu are nici un fan, dupa cum spuneam trecerea dureaza cateva minute.

Trecem acum la partea a doua a tutorialului.

Ce se intampla daca aveti acum doua pagini de Facebook cu acelasi nume?

Ideea in momentul in care treceti de la profil la pagina este sa alegeti un nume cat mai asemanator, daca nu chiar acelasi, cu pagina pe care o aveti deja. Pentru ca Facebook va ofera posibilitatea sa le uniti pe amandoua.

Vestea trista este ca momentan, pe tot internetul (?!! stiu ca suna trist) nu exista inca o unealta buna pentru a salva datele de pe o pagina de facebook. Asa ca daca va doriti sa pastrati ceva anume, va trebui sa salvati totul manual, si cu multa grija. Spun asta pentru ca pagina cu mai putine likeuri va disparea de pe facebook cu totul, si fanii vor fi transferati la pagina cealalta. Toate celelalte informatii vor disparea.

Unirea a doua pagini se poate face numai de catre cineva care are drepturi de administrare pentru ambele pagini. Acestea fiind spuse, este suficient sa mergeti pe poagina dvs. si sa parcurgeti urmatorii pasi:

A. Settings > Click pe General in partea stanga a ecranului.

merge-pagesAici ar trebui sa apara urmatoarea optiune, cand exista doua pagini cu nume similare:
facebook-claim7

B. Apasati pe acel link, alegeti paginile pe care doriti sa le uniti, si confirmati. 

tutorial-unire doua pagini de facebook2

Trecerea likeurilor de pe o pagina pe alta, va dura de asemenea cateva minute: aproiximativ 15-20 de minute. Dar se va face. 🙂

Cam asta e, in cuvinte si imagini tot. Daca aveti nelamuriri, va stau la dispozitie in comentarii.

127 Replies to “Tutorial: Cum transformi un profil de utilizator in Fanpage pe Facebook”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fac parte din:

Facebook:

Publicitate: