Cloudberries.ro

  • Acasa
  • Despre mine
    • Permisiuni
  • Corcoduse
Corcodus.ro
  • Versuri
  • Tutoriale
    • Internetz
    • Recomandari
  • Alte categorii
    • Ganduri
    • Comentate
    • Romania
    • Responsabilitati
    • Resurse
  • Acasa
  • Despre mine
    • Permisiuni
  • Corcoduse
  • Versuri
  • Tutoriale
    • Internetz
    • Recomandari
  • Alte categorii
    • Ganduri
    • Comentate
    • Romania
    • Responsabilitati
    • Resurse

Top Pluginuri de WordPress

august 1, 2014 In Blog, Tutoriale

Asa cum am promis aici, revin si cu o lista de pluginuri importante/utile. Dar inainte, cateva cuvinte:
In acest moment pe WordPress.org exista 32,326 de PLUGINURI si 698,413,685 de DOWNLOAD-uri. In acest moment.

Unele dintre pluginuri sunt inutile, altele sunt periculoase si altele sunt de-a dreptul obligatorii.

[animate type=”bounce” duration=”7″ delay=”2″]Exista cateva reguli atunci cand  vrei sa alegi si sa instalezi un plugin.[/animate]

 

Pluginuri WordPress

1. Sursa:
Nu instala pluginuri decat din surse autorizate. Adica de pe repository (fie descarcand pluginul, fie instaland-ul prin metoda Add new plugin), fie de la autorul acestuia, daca e vorba de un plugin Premium.
2. Legitimitate:
Nu instala pluginuri Premium crack-uite. Nu e in regula. Pe de o parte e furt, pe de alta e o cale sigura de a instala ceva nedorit si daunator (adaugat in cod), pe langa ceea ce crezi ca instalezi.
3. Comunitate:
Verifica inainte de a instala un plugin ca acesta este mentinut la zi, cu update-uri recente, ca este compatibil cu versiunea ta de WordPress (care trebuie sa fie ultima disponibila), si ca este un plugin folosit de cat mai multi oameni.

Inainte de a citi restul articolului, dati o tura pe aici. Vali le zice bine.

Asa, acum cititi mai jos lista mea, si motivele pentru care am inclus aici pluginurile urmatoare:

 

Top Pluginuri de WordPress

 

Obligatorii:

 

Akismet

Cel mai bun plugin impotriva comentariilor SPAM. Akismet invata constant. Nu este infailibil, dar este cel mai bun dintre toate celelalte pluginuri. Si evident mai bun decat orice alta metoda cu CAPTCHA. De ce? E cea mai simpla metoda pentru utiliatorii site-ului.

Anti-Malware by ELI (Get Off Malicious Scripts)

Instalari, dezinstalari, stergeri,  razgandiri. Toate astea pot crea brese de securitate. Mai ales daca instalarile de pluginuri se fac de unde nu trebuie/cum nu trebuie.
E foarte bun si daca pe blog apar in mod misterios pagini cu SPAM, sau daca suspectezi ca site-ul tau a fost modificat de un hacker.

AntiVirus

Face exact ce zice. E simplu de instalat/folosit. Uneori fisierele proprii temei pot da rezultate fals-pozitive.
Verificati online si pe forumul WordPress.org inainte de a sterge orice fisier propriu temei.
Cea mai buna varianta este sa inlocuiesti fisierele respective cu unele descarcate proaspat dintr-o sursa de incredere.

One-Click Child Theme

O sa explic intr-o postare separata modul in care se poate face o tema-child. Si mai ales motivele pentru care e imperativ sa folositi o tema-child daca aveti de gand sa faceti modificari temelor.

Pluginul ajuta la adaugarea unei teme-child, cu ajutorul careia se poate tine contabilitatea modificarilor aduse unei teme deja-instalate. In felul asta la o reinstalare/un update sau in cazul unor probleme de securitate aparute puteti avea certitudinea ca site-ul vostru va arata cum trebuie in cateva minute.

WordPress Backup to Dropbox

Backup intr-un cont de DropBox. Functioneaza bine, e usor de setat, si daca folositi cum trebuie DropBox (instalat cu grija, modificari atente de structura, etc.) toate lucrurile ar trebui sa mearga bine.

Se pot alege folderele care sunt necesare, se pot exclude cele inutile si backupul de BD se face automat.

Se poate alege o periodicitate a backupurilor, si zi/ora la care sa se inceapa copierea fisierelor.

 

WP Fastest Cache

Simplu de instalat. Sugerez ca, daca doresti sa il instalezi sa verifici si sa intelegi foarte bine ce inseamna fiecare setare. Nu e extrem de complicat de instalat, dar toate setarile fac ceva, si acest ceva e suficient de important incat sa merite sa fie intelese, una cate una.

Cu acest plugin instalat corect site-ul tau va fi mai rapid, se va incarca mai usor si poti controla in sensul  asta cate resurse consumi din procesorul serverului de hosting. E foarte util pentru cei cu multe vizite.

 

Foarte utile:

Picasa and Google Plus Express

Cu ajutorul acestui plugin poti utiliza albume din Picasa (actualmente G+) care nu sunt vizibile online si poti afisa continutul lor in postari/galerii pe site-ul tau.
Daca doresti o solutie centralizata/organizata prin care sa poti folosi imagini online, acest plugin e foarte util. Mai ales daca folosesti multe imagini in postarile de pe site/blog  – poate fi o metoda buna de a economisi spatiu.

Regenerate Thumbnails

Uneori, cand se modifica proportiile imaginilor folosite, sau cand se modifica tema apar diferente intre thumbnailurile vechi si cele noi.
Regenerate Thumbnails reface aceste imagini pe noul format, si astfel ai garantia ca totul va arata prefect in noua varianta.

E o metoda simpla si care economiseste mult timp, mai ales cand tema noua pune mare accent pe imagini.

De mare ajutor la schimbari de tema. Parol.

Wordfence Security

E un plugin complex si foarte util. Chiar si scos din cutie, cu setarile standard e de mare ajutor si poate preveni o serie de probleme celor care aleg sa il utilizeze.

La fel ca la WP Fastest Cache, setarile merita intelese. Exista si serie de tutoriale online si forumul wp.org e destul de bogat in informatii.

Under Construction

Eu personal folosesc pluginul asta cand am de facut modificari pe care nu vreau sa le fac live. Daca am de facut un update, sau o reinstalare sau de schimbat o tema, Under Construction ma ajuta sa afisez o imagine de „In constructie”, sau sa redirectionez traficul in alta parte pentru cateva ore.

Fiind vorba de simple redirecturi/afisari de imagini il prefer ca sa nu trebuiasca sa modific direct fisiere pe server.

WordPress Related Posts/nrelate Related Content

Acestea doua sunt pluginurile mele preferate de „servire” de continut care ar putea fi relevant pentru utilizatori. Ambele sunt interesante si destuld e light.
In clipa asta folosesc WordPress Related Posts, si imi place ca pot alege ce categorii vreau sa fie folosite si care nu, si desigur, pot modifica aspectul zonei de related posts.

Versiunea celor de la nrelate este foarte buna pentru site-uri mai maricele, pentru ca munca grea o fac ei pe serverel lor, si deci ai promisiunea solemna ca nu iti va incetini site-ul. Nu intr-un mod semnificativ.

Categories to Tags Converter Importer

Ei bine…acest plugin pentru mine a fost o revelatie si mi-a usurat o munca titanica la un moment dat. Pentru mine categoriile si tag-urile ar trebui sa fie in primul si in primul rand un ajutor pentru utilizatorii site-ului meu. Nu un ajutor SEO, nu o metoda de a adauga cuvinte-cheie, poate doar secundar.

Astfel, daca la un moment dat e nevoie sa transformi un tag in categorie (avand suficiente postari care sa justifice asta), pluginul asta face asta automat.

Daca de exemplu e nevoie sa faci o curatenie temeinica in tag-uri (sa unesti cateva din ele, si apoi sa modifici tagul rezultat in categorie), sau invers e nevoie de restructurarea categoriilor de pe site…poti face asta simplu si rapid.

Mare atentie, desigur, cand te joci cu structura site-ului, pentru ca asta o sa afecteze indexarea site-ului in motoarele de cautare si evident vizitele.

De asemenea, pluginul nu a mai fost updatat de aproximativ doi ani, deci mare grija si in privinta asta.

Login LockDown

Blocheaza incercarile de login nereusite. Se pot masca erorile (astfel, eventualii hackeri nu afla ce username-uri ai sau nu pe site, si ce parole exista sau nu in uz). IP-urile de la care primesti incercari repetate de login pot fi banate, si poti alege cat de mult sa dureze interzicerea accesului.

Import External Images

Face exact ce zice. Sunt mai multe pluginuri pe „piata”. Eu le-am incercat doar pe cele gratuite. Nu as putea spune ca exista „unul cel mai bun”, pentru ca in cazul meu toate au dat rateuri, pe-ici -pe-colo.  Asa ca nu voi da un link anume. Cauta cu atentie si vei gasi ceva care sa functioneze. Nu te impiedica nimeni, daca stii ce faci, sa instalezi si sa folosesti mai mult, succesiv, pana gasesti ceva care chiar functioneaza.

Oricum acest plugin e bun cand sunt o suma maare de imagini de transferat, gen la trecerea de pe un blogspot pe wordpress. 😀

Post and Categories index generator

Permite alcatuirea unei liste de postari si liste de categorii/subcategorii, foarte faine. Totul se face cu ajutorul shortcode-urilor, si nu aveti nevoie decat de sintaxa initiala, si de slug-ul categoriei/subcategoriei.

Acolo unde e nevoie de liste cu categoriile si subcategoriile, pentru un fel de harta a site-ului, sau de lista cu articolele dintr-o categorie (de exemplu liste de retete, sau de orase vizitate, sau de tutoriale pe o anumita tema, etc.) merge perfect.

Auto Featured Image

Alege o imagine/prima imagine dintr-o postare si o seteaza ca imagine „featured”. Scuteste niste pasi, deci: super. 😀

Google Analytics for WordPress

De la Yoast. Cel mai bun. Atat. Asta daca nu vrei sa umbli in cod, sa pui singur(a) in header snippet-ul de la Google. Desigur, operatiunea trebuie repetata daca pe site se va instala o noua tema, asa ca…mergi pe varianta asta. Merge brici.

Jetpack by WordPress.com

Pentru JetPack exista o suma de intrebuintari. Ofera o serie de lucruri cu care cineva care inainte a avut blog pe wordpress.com va fi extrem de obisnuit: statistici, abonari pe e-mail, abonari la comentarii, adaugare de butoane de sharing la fiecare postare sau publicare automata pe retele sociale precum Twitter, Facebook, Tumblr, Path, and LinkedIn.

Dar bombonelele mele preferate sunt:

– Adauga in Appearance un style-sheet in care se poate tine tracking la modificarile aduse in CSS. In partea de implementare a unei teme e foarte la indemana.

– Configurarea afisarii widgeturilor: unde sa apara, unde nu, care cum si de ce. Foarte,  foarte excelent. 😀

WordPress SEO

Cel mai bun plugin de SEO. Serios. Stiu ca parerile sunt impartite, dar asta e experienta mea.

Singurul motiv pt. care as recomanda „competitia”  – anume: All In One SEO Pack, este daca ati inceput deja sa il folositi de un timp indelungat si aveti prea multe postari la care ati lucrat deja pe metoda celor de la All in One.
Din experienta mea, insa, daca lucrati mult cu imagini, si nu aveti deja grija sa le dati denumirile corecte, versiunea de la Yoast e mai buna.

Extra:

bbPress

Celmai simpatic si rapid plugin pentru forumuri. Daca pe site-ul tau e nevoie de un forum, foloseste bbPress. Desigur, daca nu iti permiti vBulletin – cel mai tare soft de forumistica. Serios. Adauga in mix si bbPress WP Tweaks, pentru ca are o serie de widgeturi utile pentru sidebar: login, ultimele discutii, cele mai citite topicuri, etc.

Shortcodes Ultimate

Un plugin care ofera o serie de shortcode-uri interesante pentru formatarea continutului: coloane, tabele, butoane, tab-uri de continut, si acordeoane sunt cateva dintre cele mai evidente. Sunt 50+ de shortcode-uri si apoi pot fi si combinate intre ele.
CSS-ul folosit se va adapta temei pe care o folosesti, a.i. ceea ce creezi va arata la fel de bine pe orice tema.

Easy Recipe

Daca detii un blog pe nisa de food/gatit si prezinti cititorilor tai retete, Easy Recipe iti va prezenta fiecare reteta intr-un mod profesionist, usor de inteles si de citit. Te va ajuta si sa oferi cititorilor posibilitatea de a printa o versiune a retetei respective, dar..si mai important: te ajuta putin si la partea de SEO, marcand pentru Google toate elementele care ii vor interesa pe viitorii tai vizitatori.

StarBox

Cu ajutorul acestui plugin poti adauga la finalul postarilor tale o casuta cu datele despre acel autor.

Ajuta pentru blogurile cu mai multi autori, dar si pentru a oferi o nota personala fiecarui articol in parte. Poti alege locatia box-ului, aspectull si desigur continutul.

 

[box title=”Multumesc pt atentie. ;)” style=”soft” box_color=”#72af74″ title_color=”#72af74″]Spor la scris si daca ai o recomandare de plugin magic, astept sa aflu despre care e vorba in comentarii. [/box]

wordpress

Article by Alexandra Giula

Sunt pasionata de frumos, de internet si de comunitati. De tot ce inseamna Open Source. De animale. Detin doua pisici si un acvariu "mititel" de 130 l. Sunt Managing Partner la cea mai faina agentie de Wordpress Cloudberries, si impreuna cu sotul meu o crestem dintr-un start-up de webdesign in ceva ce va insemna managementul prezentei online pentru clienti super-faini. :)

Previous Story30 de lucruri importante la 30 de ani
Next StoryBlog Branding: Favicon si Gravatar

Related Articles

  • imagine-reprezentativa-corcodus
    Ce este o imagine feadured/imagine reprezentativa?
  • Ghid  diagnostic WordPress – corcodus
    Ghid de diagnostic probleme de Wordpress, pas cu pas

3 Comments

  1. Pingback: Blog Branding: Favicon si Gravatar - Corcodus.ro

    […] incepator, am continuat cu ceva indicii despre URL-uri si SEO si am poposit saptamana trecuta pe la cele mai tari pluginuri de WordPress din repertoriul personal si nu […]

    Răspunde
  2. adrian ion noiembrie 27, 2015
    Reply←

    Cele mai bune informatii , the best !

  3. Pingback: 12 greseli de incepator pe WordPress + 1 Bonus – Corcodus.ro

    […] Mai multe detalii despre pluginuri, aici. […]

    Răspunde

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recente

  • pas cu pas – corcodus
    Pas cu pas luni, 14, dec.
  • angoasa – corcodus
    Angoasa luni, 23, mart.
  • focul – corcodus
    In mijlocul focului marți, 19, nov.
  • viata – corcodus (1)
    Cea mai misto zi de luni: pentru tinerii votanti luni, 27, mai
  • viata – corcodus
    Viata miercuri, 1, mai

Ultimele comentarii

  • Din istoria blogosferei evanghelice – 9 ianuarie (2021) | RoEvanghelica la Pour la liberté d’expression et contre l’extrémisme
  • Altfel, despre Corcodus.ro – Corcodus.ro la Interviu: El este Onisim Lungu aka Pumn de Tarana!
  • Altfel, despre Corcodus.ro – Corcodus.ro la Tutorial: Cum transformi un profil de utilizator in Fanpage pe Facebook
  • 12 greseli de incepator pe WordPress + 1 Bonus – Corcodus.ro la Top Pluginuri de WordPress
  • Romania ferestrelor deschise – Corcodus.ro la Forta unui zambet: Ar trebui sa zambesti mai des!

Articole populare

  • keep-calm-and-yes-la-vot-2
    LISTA SECŢIILOR DE VOTARE ALEGERI pentru Preşedintele României 2014
  • margareta galbena
    Perspectiva optimista asupra temporarei amanari a sfarsitului lumii
  • red-cross-tolerate
    Cum sa iti intelegi gresit credinta si libertatea altora
  • 032012_SurvivorTree_DNGMA
    Amintirea celor (pe)trecute – 11 septembrie
  • Nicole.N
    Prima impresie despre un blog: 6 sfaturi de la o cititoare

Fac parte din

Publicitate

Instagram @alexandragiula

Coffee se alinta. Ceea ce va doresc si voua. #cats Coffee se alinta. Ceea ce va doresc si voua. #catsofinstagram  #coffeethecat
Missed me? Missed me?
Not quite a sunset, but what a view. Not quite a sunset, but what a view.
Neajlovul. Si putin soare. Neajlovul. 
Si putin soare.
#lifeadvice #lifeadvice
Hope, I guess. As long as we have love we have hop Hope, I guess. As long as we have love we have hope and so much more.
Marea. Marea mea. ♥️❄️❄️♥️ Marea. Marea mea. ♥️❄️❄️♥️
Follow on Instagram
  • Cookies
  • Termeni și condiții
  • Confidențialitate

Copyright Corcodus.ro | Webdesign Cloudberries.Ro | Icons by Freepik from flaticon.com | CC 3.0 BY