Despre reclamele de pe WordPress.com + Solutii

 

Am citit astazi o postare pe un blog (unul din favoritele mele de altfel). Autorul foloseste pentru asta platforma gratuita a WordPress-ului si pana aici toate bune si frumoase.

Eu folosesc de multa vreme Chrome, si o extensie care blocheaza reclamele (mai putin cele din videoclipurile de youtube, la ele nu se poate ajunge). Daca folositi Opera sau Safari, puteti vizita  getadblock.com, si sa va descarcati de acolo versiunea potrivita. Variante care fac o treaba bunicica exista si pentru Firefox, deci...la mai mare!

 

Undeva anul asta WordPress a decis ca monetizarea serviciilor lor se va face si prin intermediul reclamelor afisate pe blogurile pe care le gazduieste. Sigur, totul se face cu destul de mult bun simt, si utilizatorii care sunt logati (sau cei care folosesc extensiile de mai sus) nu vor vedea nimic. Insa utilizatorul obisnuit, care nu plateste nimic pentru blogul sau, nu are control asupra reclamelor care apar la el in ograda. Doar userii VIP (asa se numesc, da) pot controla exact ce apare si cum.

Reclamele sunt "de la parteneri externi" si WordPress chiar ne incurajeaza sa reclamam continutul nepotrivit. Ei bine...nu intotdeauna ceea ce considera unii nepotrivit e nepotrivit pentru altii, samd. Uneori un anumit tip de blog, u un anumit tip de continut chiar nu e potrivit pentru anumite reclame.

 

Asa ca iata un excelent motiv pentru cumpararea unui domeniu propriu, si instalarea blogului personal acolo. Las la o parte ca ideea de a detine un domeniu separat este mai buna in cazul unui "branding personal" si ma concentrez pur si simplu pe ideea ca daca tot se afiseaza reclame, macar sa se poata controla ce reclame se ataseaza continutului respectiv.

Acestea fiind spuse, va incurajez fie sa folositi o modalitate de a scapa de reclame, fie sa migrati spre un domeniu propriu. Asta daca va deranjeaza suficient ca reclamele afisate pe wordpress sunt dintre cele mai diverse: la bauturi alcoolice, la masini, la medicamente, etc.

Exista vreun motiv pentru care v-ar deranja acest fel de reclame? In definitiv, serviciile wordpress sunt gratuite. Sau nu tocmai gratuite? 🙂

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fac parte din:

Facebook:

Publicitate: