Holding On And Letting Go

M-am intalnit acum doua sau trei seri cu melodia urmatoare, intr-un film. Am notat versurile, pe un plic gol. Pe care l-am uitat pe birou.

In seara asta am auzit-o iar, si mi-am adus aminte versurile scrise...le-am completat si am cautat melodia.

Printre cele mai populare comentarii la acest videoclip sunt si urmatoarele:

duxwincup I lost my wife recently to cancer and this song hits me hard. I heard it on CSI and immediatley went to iTunes and bought it. Thanks for putting this up.

cavboy03I am so very sorry for your loss. I'm glad you discovered this song. It really is quite amazing. My good friend shared it with me the other day and I am grateful for it. It's incredible what music can do sometimes. Take care.

Ma gandeam la puterea pe care o acordam muzicii. Bine, nu toata lumea face asta. NU toata lumea are azi timp sa analizeze tesatura dintre muzica si versuri, sa asculte atent si sa caute inauntrul lor, sa vada cum au rezonat cu acea bucata de muzica.

Nu toata lumea mai are azi timp sa scrie asemenea muzica, de obicei se limiteaza la 3-4 cuvinte usoare si alte 2-3 acorduri si mai usoare. Totul e sa iti ramana in cap, sa ti se repete pana o inveti pe de rost.

Se folosesc acorduri momeala, "ear worms" (care ti se lipesc de urechi si nu iti mai ies din cap), ca sa  creeze muzica cu priza la public. Se folosesc versuri mustind nu de poezie si cautand nu inima oamenilor sau sensibilitatea lor, ci animalitatea noastra.

Dar nu despre asta vreu sa scriu eu acum, ci pur si simplu despre ceea ce muzica poate sa insemne pentru noi.

A fost aseara in Bucuresti o furtuna. De la etajul noua parea furtuna tropicala. Cu tunete si fulgere, cu cerul luminat si cu nori amenintatori. O incantare, sa fie toate luminile stinse, pisica bine acoperita cu cearceaful sa nu ii fie frica...si sa ascult furtuna. A fost o opera maiestuoasa pusa in scena de un mare Scenarist si Regizor. Cel mai Mare.

Ca o muzica buna, ca un apus extaziant de bine pictat.

Mi-am adus aminte de furtuna, reascultand melodia in seara asta. Si printre fulgerele ei, mi-am readus aminte de muzica acestor cuvinte.

Stiu c  inca exista oameni, oameni cu mintea suficient de deschisa si cu inima suficient de sensibila pentru care sa fie mai importanta muzica si poezia decat micimea generalizata a compozitiilor din mainstreamul de azi.

Pentru voi, si pentru mine, e dedicatie melodia din seara asta.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fac parte din:

Facebook:

Publicitate: