Fonturi gratuite si pensule de GIMP

"Nebunia" mea personala cu Ubuntu a inceput acum multi ani, si magia asta a comunitatii care pune laolalta pentru a prelucra, inova pentru a se ajuta reciproc si pentru a scoate la iveala lucruri noi si mereu mai bune a fost "the biggest selling point" care m-a convins sa fac pasul de la Windows la ...aceasta alta lume. 😀

In cele ce urmeaza am sa impart cu voi niste lucrusoare care mie mi-au inseninat viata, si m-au ajutat mult de tot: pensulele gratuite pentru GIMP, si cateva fonturi deja-selectate de mine care sunt gratuite si faine.

logo-gimp

Toate scrierile mele sunt sub licenta CC. Creative Commons, din acelasi motiv: al circulatiei informatiei. Al ajutorului reciproc. Al unei altfel de lumi, cu altfel de reguli. La fel si fotografiile. 🙂

Prefer GIMP deoarece este versatil si functional atat pe Windows cat si pe Linux, si pot trece de acasa la job si pot folosi aceleasi fisiere/formaturi/template-uri fara dureri de cap.

Cu ajutorul unor pensule gratuite precum acestea de aici se pot face multe. Ce faci daca nu ai timp sa le cauti?

Le descarci pe cele care sunt selectate de mine dintre pensulele lui hawksmont, dar si din multe alte parti (in general de pe deviantArt).  Fii atent(a) cum se instaleaza pensulele in GIMP.
Toate sunt pentru uz personal nu comercial si nu pot fi atribuite ca fiind creatie proprie, sau folosite pentru a face marfa spre vanzare (cani, tricouri).   Pentru bloguri e in regula. 🙂
Atentie, fisierul are 100MB.  Recomand rabdare.

Pentru ca Arial narrow pur si simplu nu este suficient, si uneori nici macar Helvetica nu e suficient :D, am cautat si fonturi gratuite. Dar frumoase. Si stiu ca se gasesc cu duiumul, insa parca tot e mai bine cand cineva arunca un ochi peste ele, nu?

Primul pachet de fonturi este liber pentru uz personal, si se poate descarca de aici. Al doilea pachet este 100% liber de orice restrictii, multe dintre ele sunt chiar de domeniu public. Dar toate sunt frumusele. Se pot descarca de aici.

Cam asta ar fi. Spor la desenat. Si sa ne citim cu bine. 🙂

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fac parte din:

Facebook:

Publicitate: