Demiterea lui Dorin Dobrincu din funcția de director al Arhivelor Naționale

Nu ma surprinde absolut deloc faptul ca a sosit "rosul" la putere si incep sa cada dintr-odata toate capetele care altminteri ar fi pus in pericol confortul minunatilor criptocomunisti.

Ce ma deranjeaza, si va continua sa ma deranjeze sunt naivitatile colerice ale populatiei, care se lasa vrajita de gargara politica a antenelor si nu numai, si nu pricep ca lucrurile stau altfel decat le vine lor la indemana sa admita. L-au dat jos pe Basescu, au facut loc fesenistilor cu state vechi, si ce e mai rau de-acum in colo vine. Poftiti, bucurati-va de roadele infatuarii voastre politice.

Mai multe informatii aici:

 

Vladimir Tismăneanu scrie pe platforma Contributors:

Update: Surse bine informate imi spun a fost demis, de catre ministrul de interne, Ioan Rus, istoricul Dorin Dobrincu, directorul general al Arhivelor Nationale ale Romaniei. Cred ca are loc o putinizare fatisa si lipsita de orice urma de rusine. Ceea ce-a inceput odata cu decapitarea conducerii IICCMER continua cu o viteza si cu o inversunare ametitoare. Se urmareste, ca si in Rusia, reinchiderea arhivelor, revenirea la sistemul in care un numar de favoriti ai puterii aveau acces nelimitat, cata vreme cercetatorii si cetatenii interesati erau tratati ca intrusi indezirabili. Cine spune ca actul de condamnare a dictaturii comuniste a fost unul “doar” simbolic, fara efecte palpabile, se inseala. Democratizarea Arhivelor Nationale a fost una dintre consecintele cele mai importante ale acelui act. Daca informatia privind demiterea lui Dorin Dobrincu se confirma, mi-e teama ca vom asista la o reinchidere a arhivelor si la radicalizarea revansei celor care nutresc nostalgii comuniste. Oare ce are de spus istoricul Crin Antonescu, semnatar al “Declaratiei de la Praga”? Dorin Dobrincu este membru al Consiliului Stiintific al IICCMER. Ce au de spus colegii sai?

Ei bine, da, informația se confirmă.

Dorin Dobrincu a fost demis. O știu chiar de la el.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fac parte din:

Facebook:

Publicitate: