Pour la liberté d’expression et contre l’extrémisme

Je suis Alexandra, et je suis pour la liberté d'expression et contre l'extrémisme.

Sa fim intelesi:

- Crima e odioasa, in orice forma si din orice cauze s-ar intampla.
- Persoanele care au intrat cu pustile in maini si au luat vietile a 12 oameni sunt criminali, indiferent din ce motive au actionat
- Consider ca pentru libertatea de exprimare merita sa lupti si sa si mori
- Consider notiunea de  "corectitudine politica" e un fals construct
- Ce faceau baietii aia acolo este insasi estenta ideii de libertate de exprimare. Dar este si ceva asumat: o politica editoriala, din punctul meu de vedere niste murdarie care le-a adus bani. Dar sunt si altii care comit mizerii cel putin la fel de mari in presa si nu numai. Asta nu inseamna ca meritau o asemenea violenta. Nu inseamna ca ceea ce au facut ei justifica ce li s-a intamplat.
- Daca intram in retorica "E aiurea ca au murit, dar nu trebuiau sa zica X si Y", ajungem la ceva foarte periculos pentru societate.
-  Moartea nu sterge greselile. Nu te face erou in mod automat. Dimpotriva. Dupa ce mori in mod cert vei da socoteala, si ar trebui sa dai socoteala (macar memoria ta).

Lecturi suplimentare:

Mai bine mort în picioare, decât viu în genunchi

Personal, nu consider că jignirea religiei altor oameni este un lucru bun pe care presa ar trebui să-l facă și nu cred că fanatismul religios al unora poate justifica excesele împotriva simbolurilor comune cu alții, pașnici. Acesta este motivul pentru care nici nu comentez niciodată religia oamenilor. Ea reprezintă un lucru intim, personal, o chestiune despre valori supreme pe care este absurd să o critici sau să o comentezi cumva. Respect lipsa religiei, în aceeași măsură în care respect și prezența ei, cu condiția ca nici ateismul, nici teismul să nu îmbrace forme de prozelistism agresiv. Nu cred, însă, că, dacă ar exista trimiși ai lui Dumnezeu printre noi, Dumnezeu n-ar fi de acord să-i analizăm. - Moise Guran

Je suis Alexandra, et je suis pour la liberté d'expression et contre l'extrémisme

Is religious fundamentalism a problem?

A Christian or Muslim who uncompromisingly embraces their religion will, it is suggested, inevitably do terrible things.
An atheist who takes their view of the world equally as seriously will be no more bothersome than a quietly chilling man in a pub.
It is both a helpful and also problematic work of art.
The helpful aspect is its reminder that nobody is simply 'radical' about 'beliefs' in general. They tend to be radical about a particular set of beliefs; a specific strand of religion or non-religion.
So, if your core understanding of the world includes an affirmation that God has commanded you to subdue and dominate people by any means possible then, yes, your increased radicalism will lead to ever-greater levels of violence.  - Luke Cawley

Plus doua citate de pe Facebook:

 

Ca o concluzie la tot ce s-a petrecut:

Libertatea de expresie inseamna lipsa constrangerilor externe. Dar de asemenea trebuie sa contina si o doza sanatoasa de auto-cenzura.
Auto-cenzura privita ca politetea, consideratia fata de altii, demnitatea, responsabilizarea in directia unui bine comun si dorinta de a trai in buna-intelegere cu toti ceilalti din jurul tau. Fara toate acestea, deci fara limitele auto-impuse ne fac sa nu ajungem, cultural-vorbind intr-o stare de simpla, pura si periculoasa incontinenta sociala. (<-Citat adaptat, de pe FB).

10 răspunsuri la “Pour la liberté d’expression et contre l’extrémisme”

Uite de-asta nu fac eu blogging de atitudine: la ce bun să-mi bat capul, când tu le zici atât de bine ? 🙂

Florin, dragule, cum sa iti explic: in anul de gratie 2014 normalitatea are nevoie de cat mai multe voci care sa se ridice in apararea ei. Vorba aceea: „Scrieti baieti, numai scrieti!”

Nu ca eu le zic mereu bine. But I sure try!

Cum sa nu-i jignesti pe aia care te opresc pe strada si vor sa te atraga in sectele lor, si nu mai reusesti sa scapi de ei. Eu cred ca suntem prea amabili.

Doamna, cred ca va aflati intr-o eroare.
Eu discut aici despre libertate si despre sacrificiu.

Dvs. deespre nervi si jigniri.
Exista zeci de metode prin care poti evita pe cineva care face „marketing” de orice fel ar fi acel marketing, si toate metodele astea sunt politicoase. Pentru ca politetea tine in primul rand de respectul fata de o PERSOANA care se afla in fata dvs, si apoi fata de propria persoana.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fac parte din:

Facebook:

Publicitate: