Alfabet in cuvinte

Cateva cuvinte, insirate, adunate, ordonate si explicate.
Nu am pretentia ca le-am explicat pe intelesul tuturor, ci doar pe al meu. Dar sunt frumoase, sunt utile si mai mult: impreuna au sens. Construiesc un drum de la A la Z si mai ales inapoi.

alfabet-a-z

A

Alint: un alt fel de mangaiere. De obicei rezervat copiilor, se poate extinde inspre oamenii pe care ii iubesti cel mai mult. Uneori o vorba buna, spusa cu drag este singurul lucru care sta intre inima cuiva si un alt a: cel din Abis.

B Balsam: picurat, susurat, asezat lin peste rani. Se face din dragoste si atentie, se masoara dupa pricepere si necesita timp. Cred ca in lumea asta agitata cel mai bun balsam de oblojit suflete e timpul: acorda din timpul tau celor dragi.
CCaldura: face in ciuda iernii si frigului de afara. Dar vine nu dinspre case, ci dinspre inimi.
D Dar: A darui. Darurile sunt ceva ce primesti fara plata. Fara sa meriti. Pentru ca esti pretuit, iubit, special. Pretuita, iubita, speciala.
E Eclesiast: pentru ca toti suntem praf in vant, alergam dupa naluci si himere si ne departam de noi insine fara sa ne dam seama. Suntem subscrisi tragediei vietii: moartea. Si din moarte nu exista scapare omeneasca. Exista doar speranta de dupa, rodita din Pomul Vietii.
F Fuior: fuior de sperante, de omenesc. De viata si de amintiri. Suntem subtiri, suntem fragili. Dar transformati in fir de tort, de maini dibace, de experienta si mai ales de trairea impreuna cu semenii nostrii putem deveni utili, puternici, putem tinti catre ceva: si coconul de matase tinteste sa devina borangic. Va ajunge acolo vreodata de la sine?
G Gingasie: caracteristica florilor. Caracteristica mangaierilor. Pretioasa pentru ca e rara.
H Har: iertare in dar. Ne apartine tuturor. Uneori, cei ce nu cunosc harul in confunda cu vocatia. Harul e un fel de aer spiritual. Daca nu ar exista, nu am putea exista noi.
I Iertare: e greu sa ne-o acordam noua insine. Insa ranile pe care ni le facem singuri in felul asta sunt si mai greu de vindecat, pentru ca simtim ca le meritam.
J Jale: sa pierzi ceva ce iubesti pentru totdeauna. Ce iubesti?
L Libelula: ceva stralucitor, liber si efemer. Oare efemeritatea nu sporeste libertatea?
M Minune: Un copil. O speranta implinita neasteptat. Un vis pe care nu il vezi inca, dar pe care il astepti cu infrigurare.
N Niciodata: sa nu spui niciodata. E, deseori, o complicatie inutila.
O Odisee: fiecare e propria sa calatorie. Si da, drumul in sine conteaza. Experienta ta de viata…e viata ta. Fa-o sa conteze. Lupta cu Scilla & Caribda, invince ciclopii, paraseste vrajile colaterale, lupta cu zeii prezentului. Ca sa ajungi la final cu bine.
P Parjol: O sa il asimilez cu ideea de Jale. E o stare intermediara de pierdere. De pierdere a drumului corect, a linistii. A lucrurilor importante.
R Rezumat:  un cuvant pe care multi dintre noi l-au urat cand erau la scoala. Si totusi, daca ar trebui sa faci rezumatul vietii tale, care ar fi el? Cum ar suna? E format din decizii, regrete, invataminte sau intrebari?
S Solitudine: pentru ca am inteles ca ce e cu adevarat in sufletul si mintea mea e adevarata solitudine. Chiar daca as umple tomuri intregi de carti explicandu-ma, aratandu-ma, concluzia finala ar fi: nici eu singura nu ma inteleg cu adevarat. Nu pot ajunge pe fundul parapastiei care sunt.
T Tinta: locul final unde doresti sa ajungi. Cine vrei sa fii la final. Indiciu: un indicator important e ce fel de relatii ai avut de-a lungul anilor cu oamenii din jurul tau.
U Urzeala: in fiecare lucru pe care il facem cu mainile noastre punem cate putin din noi. De aceea lumea, natura e asa de frumoasa: pentru ca se vede in ea semnatura Creatorului. Urzeala intregului univers poarta, in sine, amprentele Divinitatii.  
VViitor: diferenta dintre acum si ce va fi peste o secunda.
ZZdranganit: uneori toti sunam spart. Ne sunt rupte corzile, indoite sau sparte clapele si astfel sunetul pe care il scoatem devine a-muzical. Disonant. Devine durere. Cred ca repararea insa incepe cu litera A.

 

🙂

Photo by: mmagallan, editare de subsemnata.

alaxandra

Owner la CloudBerries
Sunt pasionata de frumos, de internet si de comunitati. De tot ce inseamna Open Source. De animale. Detin doua pisici si un acvariu "mititel" de 130 l.

Sunt Managing Partner la cea mai faina agentie de WordPress Cloudberries, si impreuna cu sotul meu o crestem dintr-un start-up de webdesign in ceva ce va insemna managementul prezentei online pentru clienti super-faini. 🙂

Ultimele postari ale lui alaxandra (vezi toate)Care este parerea ta?